/ netinfo
С плакет на Фонд „Математика на бъдещето” беше удостоен пътешественикът Петър Ванев. Русенецът се завърна в родния си град за да се срещне, по инициатива на Фонда, с ученици от Русенската математическа гимназия, на която е възпитаник и той. Призът беше връчен от председателя на Обществения съвет към Фонд „Математика на бъдещето” Иван Иванов. Домакин на срещата беше Регионалната библиотека „Любен Каравелов”.
 
Петър Ванев - Зеленият Тунел - 3500 км по Апалачката пътека

Пред десетокласници от гимназията, Петър Ванев разказа за втория си преход от Тройната корона на САЩ и онези 3500 км, 14 щата, 109 дни и един чифт обувки по Апалачката пътека. Той представи и първата си книга ,‚Пътека през огън и лед”, в която разказва за приключенията си по Тихоокеанския хребетен път.
 
След като изслушаха вдъхновяващите му истории, учениците зададоха редица въпроси, свързани с решението му да се посвети на пътешествията и с начина, по който се справя с опасностите по време на дългите преходи.

Петър Ванев ще представи книгата си „Пътека през огън и лед“

Гимназистите отправиха към Петър Ванев покана и за следваща среща, след завръщането му от Континенталния преход. С него, пътешественикът ще покори мечтаната Тройна корона на САЩ по преходи на дълги разстояния.