Пиано батъл на Мартенски музикални дни
Пиано батъл на Мартенски музикални дни / снимка:ММД
Програмата на фестивала Мартенски музикални дни тази вечер продължава с битка. Пианистите Андреас Керн и Паул Цибис ще бъдат готови за един истински Пиано Батъл, чийто победител ще бъде определен от самата публика. Началото е в 19 ч. в зала „Филхармония“. По изключително атрактивен начин двамата музиканти ще представят една разнообразна програма, допълваща произведенията на Шопен, Лист и Дебюси с палитра от ловко изпълнени импровизации в състезателен дух, превръщайки концерта в един спектакъл, в който зрителите ще влязат в ролята на жури.
Андреас Керн е роден в Южна Африка. Като солист и камерен музикант придобива богат опит в Европа, Канада, Хонг Конг, Китай, Япония, Индия, Южна Африка и САЩ. Запален да представя класическа музика по авангардни начини, той разработва концертни формати за сцена и телевизия, които се отличават с нестандартни места и колаборации с артисти от различни жанрове, привличайки по този начин по-млада публика.

 

Паул Цибис представя изпълненията си на пет континента, с което утвърждава международно присъствие на музикалната сцена. Участва като солист и камерен музикант на фестивали в Германия, Франция, Обединеното кралство, САЩ, Южна Африка, Австралия, Азия и др. Поради голямото си желание класическата музика да се представя по оригинален и атрактивен начин, той разработва, съвместно с Андреас Керн, концертното шоу Пиано Батъл, което е показвано с изключителен успех в Европа и Азия.