Петгодишно дете с комоцио, след падане от велосипед
Петгодишно дете с комоцио, след падане от велосипед / netinfo
Инцидентът е станал в гр.Две могили, когато 34-годишна велосипедистка, возеща момиченцето е загубила управление над колелото и паднала в крайпътната канавка. Жената е със счупена ключица, а возещото се отпред дете получило комоцио и хематом на главата. Пострадалите са откарани в русенската болница и настанени в неврохирургичното отделение. Най-вероятна причина за инцидента е изгубване контрол над велосипеда, съобщават от полицията.

Още две пътно-транспортни произшествия са регистрирани от петък вечерта до неделя. Едното отново е с велосипедист, който е бил блъснат в района на ДЗС - Русе, на неосветен участък от пътя, от неизвестен товарен автомобил. 18-годишният младеж е с хематом в областта на таза и е отведен в русенската болница. След прегледа е настанен в Неврохирургичното отделение за лечение и наблюдение. Причините за инцидента се изясняват.

При другия инцидент, който станал в района на кооперативния пазар, на кръстовището бул. “Цар Освободител” и “Пазарна” при движение на заден ход лек автомобил “Ситроен”, управляван от 51-годишната П.И.от Русе, блъска възрастна пешеходка, която е пресичала зад превозното средство. 83-годишната жена е пострадала с контузия на главата. След преглед е освободена за домашно лечение. Според пътните полицаи, изяснявали произшествието, причина за инцидента е неправилна маневра на заден ход от страна на водачката.