/ Дарик архив
5 сигнала за пожари са имали служителите на пожарната в Русе през изтеклото денонощие.

На 28 декемри, сутринта за времето 07:55 - 09:30 часа екип от Първа РСПБЗН-Русе е изпратен по сигнал за пожар в комин на жилище в Русе. Произшествието е възникнало на ул. "Вихрен". На място пожарникарите са установили, че са били запалени сажди в непочистен комин.

Възрастен мъж пострада при пожар

При инцидента са нанесени щети в кухнята на апартамент, като са засегнати аспиратор и кухненски шкаф. Произшествието е ликвидирано на площ около един квадрат. Около обед друг сигнал за пожар в сухи треви е изпратил дежурната смяна от РСПБЗН-Ветово на ул. "Батак" в града. Произшествието се е разпростряло на площ от около 4500 кв.м.

Три коли изгоряха при пожар, други три са засегнати (СНИМКИ)

За времето от 12:20 до 13:10 часа огнеборците са локализирали и изгасили пожара. Вечерта в 17:15 часа екип от пожараната във Ветово е изпратен по сигнал за пожар в комин на къща в гр. Ветово на ул. "Цар Калоян".

Оказва се, че отново непочистен комин е станал причина за инцидента, т.к. са се запалили натрупаните в него сажди. Вечерта и през нощта екипи на РСПБЗН-Две могили и на Първа РСПБЗН-Русе са пращани да гасят пожари, възникнали в сухи треви и храсти в землището на с. Горно Абланово, по пътя за с. Батин и в района на старото гробище.