Овладяха пожара на входа на Русе. Пътя за София остава затворен
Овладяха пожара на входа на Русе. Пътя за София остава затворен / netinfo

Пожарът, който се разрази на изхода на Русе в посока към София вече е овладян. Огнището е локализирано, екипи на пожарната и полицията обхождат мястото на инцидента за да се предотвратят евнтуални вторични запалвания поради високите температури. Движението по пътя и по жп. линията за за София все още е затворено. Автомобилите се пренасочват през обходен маршрут през кварталите “Долапите” – “Средна кула” – с. Басарбово – с. Иваново.

 

Малко след 14 часа, пожарът се прехвърли и във вилната зона на 9 километър. След като бяха мобилизирани допълнителни сили на пожарната и полицията огнената стихия беше потушена. Няма дани за пострадали хора и къщи. На мястото на инцидента се намират 6 коли на пожарната, както и полицаи, които обхождат мястото като следят за евентуално вторично запалване. Автомобилите все още се пренасочват през маршрута. Пътят ще бъде отворен когато се изтеглят шестте коли на пожарната, които се намират там.

 

Пожарът избухна днес в 12:30. Запалиха се сухи треви и храсти между пътя и жп.-линията, по протежение на около километър успоредно на платното за движение. В бившето военно поделение, намиращо се от другата страна на пътя, което е закрито, не се съхраняват гориво-смазочни материали, които могат лесно да се запалят, съобщиха от полицията.