Отварят ледената пързалка в Русе до седмица
Отварят ледената пързалка в Русе до седмица / netinfo
Ледената пързалка в центъра на Русе ще заработи до седмица. Това съобщи Владимир Пенчев – управител на фирмата, която изгражда съоръжението. Фирмата е регистрирана в Русе и е представител за България на холандска компания за ледени пързалки и съоръжения.

Ледената пързалка в Русе ще е първа по рода си в страната, каза Владимир Пенчев. Уникалността на съоръжението е в това, че пързалката е алуминиева и сгъваема. Новата технология заменя старите гумените системи на откритите ледени пързалки по света.

Фирмата има сключен договор за наем с Община Русе за пет години. До 2012 година русенци ще имат ледена пързалка за по пет месеца в центъра - пред новопостроената сграда до хотел „Дунав” и „Ларгото”. Мястото е избрано по подобие на откритите ледени пързалки в Европа – в централната част на града, близо до Коледното градче.

Капацитетът на русенската пързалка ще е 50-60 човека по едно и също време. Срещу входна такса от три лева и още три лева за наемане на кънки, всеки ще може да се пързаля час и половина. Работното време ще е от 10.00 до 22.00 часа.

Деца под четири години няма да се допускат в съоръжението, а малчуганите до осем години ще влизат само с придружител. Фирмата предвижда от януари да се провеждат безплатни курсове за децата. Търси се инструктор.