Посещение в Украйна
Посещение в Украйна / Ивайло Ангелов
В рамките на три дни неправителствената организация Фондация " Бъдеще 2008 " от град Силистра посети българските общности в градовете Измаил, Николаев и село Заря в Украйна. В град Измаил се проведе среща с председателя на местното българско дружество "Света София" - Николай Иванов, като му бяха подарени нови учебници по български език и литература и пособия по българска история за нуждите на местната българска общност.

При българите в Украйна
Ивайло Ангелов

След това беше посетен футболния клуб на българското село Заря в Одеска област /Украйна/,където беше проведена среща с ръководството на клуба и бяха обсъдени бъдещи форми на сътрудничество със спортни клубове от Силистра и региона.

При българите в Украйна
Ивайло Ангелов

Последното посещение беше в град Николаев /Николаевска област, Украйна/, където беше занесено дарение за българския просветно - научен център "Терновка" в едноименното бивше село Терновка, днес вече квартал на град Николаев. Гостите са били посрещнати от председателя на дружество "Терновка" - Анатолий Волчо, който ръководи и местното българско неделно училище. Именно за неделното училище са били подаръците под формата на нови учебници по български език, история и литература, и пособия по българска история и български флагове.