/ Община Русе
От 29 юни до 1 юли в Сливен се проведе Държавният индивидуален шампионат по спортна акробатика в четири възрастови групи от 7 до 19 г. Над 120 акробати от 20 спортни клуба в страната мериха сили за призовите места на най-голямото първенство по спортна акробатика в национален мащаб за годината.

За Акробатичен клуб „Локомотив-Русе" се състезава смесената двойка 9-16 години - Яница Милкова и Кристиян Ангелов, с треньор Любомир Ковачев и хореограф Силвия Малинова-Добрева. Състезателите се представиха отлично и спечелиха златен медал за балансова комбинация, сребърен медал за темпова комбинация и титлата шампиони на България за 2018 г. при смесени двойки 9-16 г.

Децата на Скури ще имат портативен лифт

По-рано, в средата на месец юни, в Горна Оряховица се проведе Държавният индивидуален шампионат за деца и юноши и девойки младша възраст 6-14 г. Възпитаниците на треньора Валери Филипов и хореографката Силвия Малинова-Добрева се представиха добре в надпреварата по групова акробатика и дадоха заявка за бъдещи успехи.

В отбора на АК „Локомотив-Русе" участваха: двойка жени Лора Генова/Никол Стерева и Емилия Йосифова/Ясмина Исметова, двойка мъже Денис Николов/Виктор Цанков, тройка жени Стефани Дочева/Симона Бърденска/Йоана Иванова и четворка мъже Виктор Недев/Десислав Ангелов/Лъчезар Къцарков/Петър Ангелов.