Открий легендата за резервата Сребърна
Открий легендата за резервата Сребърна / netinfo

Днес ще бъде даден старт на играта «Открий легендата». Проявата е част от програмата на международния екологичен форум «Сребърна-20006» и се посвещава на 50 годишнината от присъединяването на България към ЮНЕСКО. Поддържан резерват «Сребърна» е обект на световното природно наследство и през 2003 година е изключен от списъка на застрашените обекти на организацията.

Правилата и сценарият на играта «Открий легендата» са дело на експертите от отдел «Биологично разнобразие» към регионалната екоинспекция и целят да популяризират уникалното природно наследство на «Сребърна».

Съществуват три легенди за името на селото и резервата. Всеки от трите отбора ще получи част от легендата и карта на терена. Около изградените туристически инфраструктурни съоръжения – пътеки беседки и наблюдателни кули отборите ще откриват текстове и ключови думи, с които да допълнят легендите. Те ще бъдат оценявани за бързина, прецизност при изпълнение на задачите и художествено оформление на текстовете. Победителите ще получат информационно-образователни материали за орнитологичното богатство на резервата.