/ Областна администрация-Русе
Областният управител на област Русе Галин Григоров и кметът на Община Борово Валентин Панайотов откриха новоизградения войнишки паметник на загиналите в Национално-освободителните войни за България жители на село Батин.

Областна администрация-Русе

В приветствието си към присъстващите областният управител изрази изключителната си удовлетвореност от изграждането на паметника и заяви, че постоянството и усилията, вложени от всички в това достойно дело, са възнаградени.

Откриха войнишки паметник в Русе

По време на церемонията председателят на Инициативния комитет за изграждането на войнишкия паметник проф. д-р Петър Балкански беше удостоен със знака на областния управител.

Областна администрация-Русе

Сред гостите бяха още директорът на дирекция „Социална политика” към Министерството на отбраната Иво Антонов, кметът на Батин Бахри Ефраимов, кметове и техните заместници на населени места от региона, началникът на Военното окръжие в Русе полковник Цанко Недев, началникът на гарнизона и командир на Военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев, о.з. генерал Атанас Атанасов, както и множество жители и гости на селото.

Всички представители на Инициативния комитет, както и дарителите получиха грамоти от името на заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов.