Осъдиха бивша касиерка на Агенцията за държавни вземания
Осъдиха бивша касиерка на Агенцията за държавни вземания / DarikNews

Бивша касиерка на Агенцията за държавни вземания в Русе беше осъдена на една години и шест месеца, като изпълнението на наказанието се отлага за изпитателен срок от три години. Русенската районна прокуратура е постигнала споразумение с Районния съд за присъдата, след като подсъдимата се признала за виновна в присвояване на държавни средства.

Случаят беше оповестен през февруари т.г. от Националната агенция за приходите. Тогава от там обявиха, че служителката е уволнена и данните са предадени на прокуратурата за търсене на наказателна отговорност.

В хода на разследването са установени корекции в касовите книги от август до октомври миналата година. Записите в двата идентични екземпляра се различавали, а според изискванията - ако се въвежда корекция в едната книга, тя трябва да бъде направена и в другата. Установена е и фалшификацията на приходни ордери. Според обвинението на пет пъти в качеството си на длъжностно лице - главен специалист при РД на АДВ - Русе, С.С.Д. присвоила чужди пари в размер на 9804 лева. Сумата тя възстановила до приключване на съдебното следствие.