ОСУ „Дръстър” - шампион по футбол на малки врати  за купата на ПГС „Пеню Пенев”
ОСУ „Дръстър” - шампион по футбол на малки врати за купата на ПГС „Пеню Пенев” / Дарик радио - Силистра


Отборът на Общинското спортно училище „Дръстър" е тазгодишният шампион в турнира по футбол на малки врати за купата на Професионалната гимназия по строителство „Пеню Пенев" в Силистра.

В надпреварата за 16-тия трофей на 29 март се състезаваха сборни отбори от 6, 7 и 8 клас на пет основни училища в град Силистра. Мачовете преминаха изключително оспорвано. По традиция бе приложена системата „всеки срещу всеки" в две полувремена, всяко с продължителност от 10 минути. Общо бяха изиграни 10 срещи. Единствено първата завърши с равен резултат. Останалите са с победи и с по един гол разлика между съперниците.

След 4 часа футбол на игрището на Строителната гимназия, ето как се подреди крайното класиране:

- ОСУ „Дръстър" - 10 точки
- ОУ „Иван Вазов" - 9 точки
- ОУ „Св.св. Кирил и Методий" - 7 точки
- ОУ „Отец Паисий" - 3 точки
- СОУ „Юрий Гагарин" - 0 точки.

Съдийската комисия отличи най-изявените футболисти. За голмайстор на турнира за купата на ПГС „Пеню Пенев" - Силистра бе обявен Георги Николов от училище „Иван Вазов". Неговият съотборник Боян Траянов получи награда за най-добър вратар. А като най-полезен играч бе определен Константин Еланов от училище „Кирил и Методий".

ОСУ Дръстър - шампион по футбол на малки врати  за купата на ПГС Пеню Пенев
netinfo


Въпреки студеното време малките футболисти се радваха на скромна, но ентусиазирана публика. Сред гостите бяха също бивши и настоящи преподаватели по спорт, експерти от образователните институции в града, директори на училища, както и доайенът и създател на турнира преди 16 години Атанас Стойков - бивш учител по физическо възпитание в Строителната гимназия.

Отборите и най-успешните футболисти получиха грамоти, футболни топки и дребни предметни награди от организаторите. ХVІ-ят турнир по футбол на малки врати за купата на ПГС „Пеню Пенев" - Силистра се проведе и благодарение на финансовата подкрепа на фирма „Доби-Д" с управител Добри Генов.

ОСУ Дръстър - шампион по футбол на малки врати  за купата на ПГС Пеню Пенев
netinfo