Остават само 10 дни до края на фотоконкурса „Зрънце любов във вашия обектив”
Остават само 10 дни до края на фотоконкурса „Зрънце любов във вашия обектив” / снимка:Николай Петков

Остават само десет дни до края на фотоконкурса „Зрънце любов във вашия обектив” на Българско дружество за защита на птиците (БДЗП). Идеята е заснимане на подхранването на пойните птици през зимата.

До момента за участие в конкурса снимки са изпратили 17 любители на фотографията от цялата страна. Има снимки от поставени хранилки пред домове, офиси и в паркове. Получени са снимки от храненето на големите и сини синигери в паркове и градини, както и на смели хвъркати, кацащи и хранещи се от шепа, пълна със зрънца. Крайният срок на конкурса е 15 февруари. Може да се изпратят до три снимки, като те задължително трябва да бъдат направени в България и да не са участвали в друг подобен конкурс.

Наградите са осигурени от ФотоСинтезис и Българско дружество за защита на птиците. Авторът на най-добрата снимка ще бъде награден с фотоапарат, неговият подгласник ще получи за награда бинокъл, а класираният на трето място – градинска поилка за птици.

Повече за фотоконкурса „Зрънце любов във вашия обектив” ще намерите на страницата на БДЗП на адрес: www.bspb.org/campaigns, както и в профила в социалната мрежа facebook – Българско дружество за защита на птиците: https://www.facebook.com/BSPBirds?ref=hl.