Осмомартенско рали стартира в Русе
Осмомартенско рали стартира в Русе / netinfo
Кметът Бижидар Йотов откри осмомартенското автомобилно състезателно шоу „Мис шофьор” и „Мис кандидат-шофьор”. В състезанието пред сградата на Общината участват за първи път и представители на нежния пол от Гюргево. Състезанието се провежда според регламента и правилниците на FIA. Директори ще бъдат Виорел Радулеску и Румен Христов. За участие са записани по 15 екипажа от двете страни. Състезанието ще се състои от 4 изпитания за класиране. 2 от тях ще бъдат днес, а други 2 - утре.

В Русе ще се състои слалом между пилони за най - кратко време, майсторско управление в няколко елемента - слалом между пилони на преден ход, изпълнение на затворена осмица на преден ход, паркиране в диагонален гараж на преден и заден ход, изпълнение на затворена осмица, слалом. За всички елементи съдиите ще следят поотделно дали се спазват изискванията. При неточности и грешки ще има наказания. Ще се прилага принципът на елиминирането.

Отделно от тях ще бъдат специалните изпитания за купите на кмета на Русе и Гюргево. Тези резултати няма да се включват в общото класиране. След приключване на второто състезание ще започне състезанието за купата на кмета Б. Йотов. Тук ще се включват по две състезателки, които ще правят затворена осмица на преден ход. В края ще се състои награждаването.