Осем ТИР-а са изтеглени, други два очакват помощ. Засега няма да се затварят пътищата в Силистренско
Осем ТИР-а са изтеглени, други два очакват помощ. Засега няма да се затварят пътищата в Силистренско / netinfo

В Силистренско обстановката се усложнява, съобщиха от Областния координационно-информационен център. От късния следобед отново са започнали валежи от поледица в някои райони на областта и заради падащите температури пътищата се заледяват.

Осем ТИР-а, закъсали на разклона за село Богорово по основния път Силистра - Добрич, са извлечени с високо проходима машина на Гражданска защита преди час. Други два - край село Окорш, Дуловско очакват също помощ. По-рано през деня на конфликтния разклон при село Гарван по пътя Силистра-Русе аварийна група е изтеглила блокирани в леда автомобили. Машините за опесъчаване на районните пътни управления ще продължат и през нощта да обработват с предимство главните направления за Русе, Варна и Шумен.

Въпреки обстановката и прогнозите за падащи температури, валежи и вятър, засега пътищата в Силистренско остават отворени, но при изключително тежки зимни условия, съобщи ръководителят на областното пътно управление Иван Иванов.

Четвъртък и петък са обявени за неучебни дни в общините Ситово и Дулово, където обстановката е най-тежка, стана ясно по време на заседание на Областния кризисен щаб днес.