Опит за подкуп на гранични полицаи завърши с неуспех
Опит за подкуп на гранични полицаи завърши с неуспех / netinfo

Звеното “Полицейско разследване” в ОД МВР – Русе води бързо производство срещу български гражданин за подкуп на служители от Гранична полиция. Мъжът имал забрана за напускане на страната.

Случаят е от 1 март вечерта, когато на граничния пункт Дунав мост, на излизане от страната е спрян за проверка лек автомобил “Ауди” с добричка регистрация, в който са пътували трима български граждани. Граничните полицаи установили, че 30-годишният водач на автомобила е с наложена забрана за напускане на страната, а момиче на 19 години, което пътувало с него в колата се оказало търсено от органите на реда с друга мярка за “установяване на адрес и местонахождение”.

Двама полицейски служители поканили водача в служебните помещения, където да му съставят акт. Вътре той извадил три банкноти по 50 евро, които поставил на бюрото, под разтворен оперативен дневник, с пояснението че им дава парите, за да не му съставят акт, и за да го пуснат да премине границата на България. Граничните полицаи веднага са сигнализирали за престъплението. Заведено е бързо производство.