Набуко Русе
Набуко Русе / Държавна опера - Русе
Оперният спектакъл „Набуко“ от Джузепе Верди ще бъде представен на 21 юли на площада пред сградата на Русенската опера, съобщиха от културния институт.

Спектакълът е част от фестивала "Опера под звездите".

В ролята на Набуко публиката ще види баритона Александър Крунев. Като Абигейл на сцената ще му партнира сопраното Владислава Гарвалова. Закария ще бъде басът Момчил Миланов. Фенена ще представи мецосопраното Андреана Николова, а в образа на Измаеле ще се превъплъти тенорът Петър Костов.

"170 пъти съм пял тази роля у нас и по целия свят. Това е една от централните баритонови партии, която е безценна в репертоара на оперния певец. Ролята на Набуко винаги ме е вълнувала дълбоко и се надявам моите емоции да достигнат и този път по безапелационен начин до публиката", казва Александър Крунев.

Андреана Николова заяви, че е много щастлива, че има възможността да участва в такъв голям спектакъл - третата от ранните опери на Верди, където вече започва да се формира неговата драматургия!

"С течение на времето, когато вникнах по-сериозно във философията на цялата опера и на образа на Фенена, открих, че тя е онзи слънчев лъч, който стои в центъра, пръска светлина и по някакъв начин води всичко към по-добро", каза Николова.

Диригент ще бъде маестро Димитър Косев, а хормайстор е Стилияна Димитрова-Хернани.
Мартин Пенев/БТА