Огнян Жеков: Някой пробва нервната ми система
Огнян Жеков: Някой пробва нервната ми система / Дарик Русе

„Някой пробва нервната ми система”. Така единият от кандидатите за шеф на Доходното здание Огнян Жеков коментира липсата на информация кой всъщност печели конкурса. До финалния етап на 6 юли, със защита на концепция бяха допуснати Огнян Жеков и Володя Попов.

Жеков направи аналогия с конкурса за директор на библиотеката, резултатите от който бяха оповестени 3 дни след провеждането му.Той описа подробно идеите за развитие и концепцията си за развитие на общинското предприятие. Според него тя е много издържана и стойностна и ако бъде одобрен би могъл да направи много за Доходното здание. Жеков заяви, че според него мнението, че театрал не може да бъде добър мениджър е неоснователно.

За Дарик началникът на отдел „Човешки ресурси” Димитър Недев коментира, че в забавянето няма нищо притеснително. Причините са обективни-отсъстват двама от членовете на комисията, избирала кандидатите – зам. кметът Александър Неделчев и директорът на дирекция „Икономика и търговия” Слави Кунчев, които са в отпуск. Заедно с останалите 3 члена на комисията те трябва да подпишат окончателния протокол от провеждането на конкурса, който след това ще бъде подписан и от кмета. Очаква се Неделчев и Кунчев да са на работа в края на следващата седмица и нещата да се задвижат, коментира още Недев.