Общинското ръководство награди баскетболния Дунав 8806
Общинското ръководство награди баскетболния Дунав 8806 / netinfo

С парична премия и грамота за високи спортни успехи Община Русе награди днес ръководството на баскетболен клуб „Дунав 8806“. Аманда Джонсън, Мерике Андерсон, Кристина Сантяго и Ива Терзиева, заедно с физиотерапевта Петя Георгиева представляваха нежната половина на отбора и получиха красиви букети от кмета Пламен Стоилов. Той сподели, че е изключително горд и благодарен на момичетата за достойното представяне през сезона.

Президентът на баскетболния клуб Красимир Трифонов използва случая, за да пожелае на дунавки приятно лято и заяви, че се надява същите момичета да са в отбора и през следващия сезон. Той сподели, че е водил разговори с всяка една от дунавки и смята, че коректността, показана от страна на клуба, любовта на феновете и фактът, че Русе е превърнал баскетбола в кауза, ще натежат при вземането на решение от тяхна страна.

МVP на сезона, Кристина Сантяго, благодари на Русе за топлия прием и сподели, че годината е била изключителна за нея в личен и в професионален план. Сантяго каза още, че в момента не знае какво й предстои, защото не тя води преговорите. Тепърва ще стане ясно дали тя и Аманда Джонсън ще останат да играят за „Дунав 8806“.