Областта не е виновна за бюрократичните спънки, свързани с Лесопарка
Областта не е виновна за бюрократичните спънки, свързани с Лесопарка / Дарик радио Русе
Обвиненията на общината за забавяне на искана замяна на гори в Лесопарк "Липник" от страна на областна администрация са неоснователни. Това заяви днес областият управител Мария Димова, по повод вчерашното изявление на кмета Божидар Йотов, че бюрократични спънки бавят изграждането на нов зоокът на Текето.

Все пак Димова и заместниците й признаха, че държавата доста бави отговорите си. Специално за казуса с искането на замяна в Лесопарка, забавянето идва от факта, че Агенцията по горите стана държавна сравнително скоро и все още не са уточнени всичките й правомощия. Според областния управител казуса не е така лесен-все пак става дума за около 1000 декара горски фонд.

Димова коментира и обвиненията, че поради дългите кореспонденции между институциите новоизградения туристически център до Басарбовския манастир се руши. Тя обясни, че преди година към Министерството на регионалното развитие са отправени искания стопанисването да се предостави на русенска митрополия. Все още обаче няма отговор. Въпреки това областна администрация е предоставила ключ на стопаните на манастира, за да се грижат за центъра.

Друг е въпроса откъде трябва да се издържа той, на който управниците не можаха да отговорят.