Областният управител посети дом Милосърдие
Областният управител посети дом Милосърдие / DarikNews, архив

Днес областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев посети Дома за възрастни хора с физически увреждания „Милосърдие” – град Русе, кв. Средна кула. Губернаторът се запозна с квалифицираният екип от професионалисти и проведе индивидуални разговори с някои от настанените в дома за възрастни хора. По време на визитата му бяха представени социалните услуги свързани с битуващите в дома. Те споделиха с Бурджиев, че грижите в социалното заведение са на много добро ниво, храната е съобразена със стандартите за здравословно и балансирано хранене, като се предлага и специално изготвено меню за диабетици.

Специалистите от социалното заведение споделиха пред Бурджиев, че за възрастните хора, които нямат възможност да се придвижат до трапезарията, храната се предлага по стаите на специални масички за хранене. За ползвателите на дома е осигурен достъп до телефонен пост чрез който те могат да водят разговори с близки и роднини. Социалните помещения се почистват ежедневно, има обособено перално помещение, асансьор и естакада осигуряваща достъпна среда на трудно подвижните хора. Дома предлага библиотека, ежедневници и аудио – визуална техника.

В края на посещението си областният управител направи предложение да обогати библиотеката на дома с художествена литература.