Областният управител на Русе свиква среща за обезопасяване на движението по бул. „България”
Областният управител на Русе свиква среща за обезопасяване на движението по бул. „България” / Областна администрация

Среща с институциите в града ще изиска областният управител Стефко Бурджиев във връзка с актуалните проблеми по обезопасяване на движението по бул. „България”. Тревогите на русенци за пореден път бяха поставени в кабинета на Стефко Бурджиев по време на приемния му ден с граждани днес.

Жителите от района на гарата показаха и снимков материал, който е документирал лошите условия на неосветените и замърсени подлези, нарушената инфраструктура, зле устроените спирки, както и цялостното затруднено движение в района на бул. „България”.

Днес в кабинета на Бурджиев, гражданите заявиха, че проблемите датират от 4 години насам и все още решение за тях не е намерено. Засегната бе и темата за евентуален обходен маршрут на бул. „България”, за да не минава трафикът през самия град.
Потърпевшите изразиха желанието си да поставят проблемите пред всички институции, които споделят отговорността за настоящата ситуация. Те заявиха, че дори дребни корекции в обезопасяването на маршрутите биха били удовлетворителни за тях. В резултат на срещата областният управител обеща да организира в кратък срок съвещание, на което да покани кмета на община Русе, председателя на Общински съвет Русе, директорите на ОД МВР – Русе и ОПУ – Русе, както и експерти-геолози, които биха дали адекватни решения и становища по въпроса.