Областният управител на област Русе се срещна с румънския министър на икономиката
Областният управител на област Русе се срещна с румънския министър на икономиката / netinfo
Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров и неговият заместник г-н Валентин Колев се срещнаха с министъра на икономиката на Румъния г-н Никулае Бъдълъу.
Това се случи по време на честванията в гр. Гюргево, посветени на 100 годишнината от Обединението на Румъния и техния Национален празник – 1 декември, като темата, която беше обсъдена бе свързана с необходимостта от изграждането на нов мост над р. Дунав именно при Русе.
Министърът на икономиката г-н Бъдълъу заяви, че всички от кабинета разбират значението на изградените отлични отношения между Русе и Гюргево и подкрепят реализирането на подобен проект да се случи в този район. Той посочи, че приоритетността на инициативата се подчертава и от все по-нарастващото значение на трансевропейските транспортни коридори VII и IX, увеличения търговски обмен между двете държави и ежедневните километрични задръстванията в района Русе – Гюргево.
Също така г-н Бъдълъу отбеляза, че целта на Румънската страна е изграждането на новото съоръжение да се случи с финансовата подкрепа на Европейския съюз.
В срещата участва и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ г-жа Лили Ганчева.