/ netinfo
Очно отделение към УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ”, ще проведе лекция на тема „Новости в лечението на катаракта”. Целта е пациентите над 55г възраст, които са в рисковата група за заболяването, да бъдат информирани и прегледани от лекарите в очно отделение. Инициативата ще се проведе на 16 май, сряда между 10:00 и 12:00 часа.

Проф. Диляна Вичева ще преглежда отново в “Медика” през месец май

Пациентите ще научат какво представлява заболяването катаракта. Освен това, ще им бъде разяснено, какви са признаците на заболяването и какво е необходимо да направят, ако вече имат поставена диагноза „очно перде”.

Специалистите ще разяснят и какви са възможностите за лечение при констатиран проблем, както и видовете вътреочни лещи, които могат да бъдат използвани при пациенти с подобен проблем.

Нервно-психическо развитие в ранна детска възраст

След лекцията, пациентите ще преминат през консултация, на която да се установи, дали има наличие на очно пере. Катаракта или както е известно още очното перде е една от основните причини за загуба на зрението при мъже и жени над 55-годишна възраст. Сред най-застрашените от него, са хората с диабет.

При този тип пациенти не трябва да отлага лечение при поставена диагноза “очно перде”, тъй като усложненията, които може да настъпят могат да бъдат значително повече. Операцията е една от най-често извършваните в областта на офталмологията.

Безплатни прегледи за миома в Медика всеки месец

Методът, който се прилага в УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ e безкръвен, прави се с локална анестезия и продължава броени минути. Работи се с ултразвукова апаратура, а разрезът, който се използваше при стария метод на лечение не се прави.

Пациентите не изпитват болка, а възстановяването им е в рамките на 1-2 дни. Поставената леща е индивидуална и се подбира съобразно потребностите на всеки пациент. За информация и записване - телефон 082 830 230