Не идвам да търся реваншизъм, да гоня или да сменям някого. Идвам да работя, каза новият областен управител на Русе Борислав Българинов, който днес встъпи в длъжност. Той благодари на досегашния областен управител Галин Григоров и на екипа му за свършената работа.

"С г-н Григоров сме приятели от много години. Смятам, че започнатото ще бъде завършено", каза Българинов.

По думите му най-важните задачи за него са подготовката на изборите и управлението на кризата от COVID-19.

Според Българинов досега изборите в Русенско били подготвяни отлично.

Служебният кабинет обяви кои са новите областни управители (СНИМКИ)

Той коментира, че е нужен малко по-сериозен контрол. Според него не бива кметове или ръководители на държавни учреждения да се опитват да влияят кой по какъв начин да гласува.

"Искам да отбележа, че нямаме такава информация за Русенска област, но ако има нещо подобно, ще се вземе отношение", заяви новият областен управител.

Българинов е народен представител в 40-ото Народно събрание. От 2009 г. досега е адвокат. Завършил е Висшият институт на МВР в София. Бил е прокурор в Районната прокуратура в Русе и следовател в Окръжната следствена служба. Владее руски и френски език. Григоров пожела успех на Българинов.

"Напускам поста с високо вдигнато чело, с честното си име и с достойнство. Преди четири години си поставих много високи цели. Не всичко успяхме да свършим. Оказа се, че областният управител е с много малко правомощия, а с много отговорности", заяви Григоров.

Той посочи, че за четири години пътната инфраструктура в региона била подобрена, а в правителствените приоритети са влезли изграждането на втори мост над река Дунав при Русе и на автомагистралата до Велико Търново. Имало развитие и по отношение на професионалното образование в областта.

Григоров благодари на всички институции за активността при справянето с болестта африканска чума по свинете, както и за борбата срещу разпространението на COVID1-19.

 
БТА