Нова улица правят в квартал „Чародейка”
Нова улица правят в квартал „Чародейка” / netinfo

В квартал „Чародейка-Юг” започна изграждането на нова улица, която ще подобри комуникациите в района между покрития пазар и близкия супермаркет. В момента се правят каменната настилка и оформянето на бордюри за пешеходците, а след това ще бъде положено асфалтовото покритие. Следващата седмица служители на общинското предприятие „Пътно поддържане и сигнализация” ще поставят пътна маркировка на новоизградената улица.

Вече е завършен  тротоарът към спортен комплекс „Ялта”. Днес предстои монтирането на колчета, за да не се паркират автомобили върху тротоара.

Продължава опресняването на хоризонталната пътна маркировка на големите  кръстовища на Русе, съобщи зам.-кметът Орлин Лазаров. През предстоящите почивни дни се предвижда да бъде направена цялостна маркировка на новоизградения площад „Дунав”. Затова от Общината умоляват се гражданите в района да не паркират автомобилите си на площада в съботно-неделните дни. „Целта ни е да приключим с полагането на маркировката през почивните дни, за да не притесняваме русенци през делничните, когато бързат за работа”, коментира  зам.-кметът.