Насърчават заетостта в Русе, Иваново и Сливо поле
Насърчават заетостта в Русе, Иваново и Сливо поле / netinfo
Работодателите от Русе, Иваново и Сливо поле могат от 26 февруари до 6 март да депозират документи за ползване на преференции по Закона за насърчаване на заетостта. След изтичането на този срок Съветът за сътрудничество към Бюрото по труда извършва подбор на работодателите по утвърдени критерии от министъра на труда и социалната политика и изпълнителния директор на Агенцията по заетостта.

Предлаганите на работодателите възможности за ползване на преференции от март са за наемане на безработни - до 29-годишна възраст, с трайни увреждания, на непълно работно време, на продължително безработни лица; на безработни жени - самотни майки и майки с деца до 3-годишна възраст, безработни жени над 50-годишна възраст и безработни мъже над 55-годишна възраст.

По насърчителните мерки могат да кандидатстват и микропредприятия за поемане на осигуровките от държавния бюджет на първите пет наети лица, както и работодатели, които разкриват специални работни места за придобиване на квалификация чрез стажуване.