Народните представители от ГЕРБ откриха нови детски площадки в Дряновец и Бистренци
Народните представители от ГЕРБ откриха нови детски площадки в Дряновец и Бистренци / netinfo

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев и Светлана Ангелова заедно с кметовете на селата Дряновец и Бистренци Тихомир Йорданов и Атанас Ленов откриха днес нови детски площадки в двете кметства на Община Бяла. Те са предназначени за игра на  деца от 3 до 12 години с придружител, като са разположени до центъра на съответното село. Събитията бяха уважени от председателя на Общински съветник – Бяла Мариан Антонов, общински съветници, кмета на Община Бяла Димитър Славов, неговият заместник Евгени Димов, кмета на Община Борово Валентин Панайотов, кметове на кметства от региона и много местни жители.

С този активен общински и местен кмет и техния нов екип нещата ще станат, увери народният представител Пламен Нунев. Виждате, че обръщаме внимание на малките населени места и резултатите са видими, добави той. Кога тук е идвал премиер, за да открие обновената църква или министър, за да открие читалището след ремонта му, попита депутатът. Тук трябва да се обособи своеобразен център и за отдих на възрастните, призова г-н Нунев. Кметът на Община Бяла трябва да създаде програма за развитие на малките населени места. Така всяка година може да се прави по едно нещо от полза за жителите – спортна площадка и пр.

Предстои да започне осъществяване на програми в социалната сфера за временна заетост, което ще позволи ангажиране на повече местни жители за поддръжка, строителство и др., каза Светлана Ангелова.

„Аз съм свързан с Дряновец и гарантирам, че ще подкрепям кмета и каквото можем ще сторим, за да подобрим условията на живот тук. Помня какво беше и на фона на обновеното читалище, новата площадка и пр. по – лесно може да се видят резултатите от доброто управление на Тихомир Йорданов“, отбеляза в словото си Димитър Славов.

Проектите са с одобрено през месец март финансиране по националната кампания „Чиста околна среда 2015“ и обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс „Обичам природата и аз участвам“. Стойността им е  до 10 000 лева. Те са част от 234 реализирани успешно в страната при депозирани над 1000 проекта.

По време на посещението си в Бистренци Пламен Нунев обяви, че през първото тримесечие на 2016 година ще се потърсят първо средства за ремонт на покрива на църквата. Той изрази надежда, че жителите ще подкрепят новия си кмет и заедно ще потърсят начин за осъществяване на приоритетите от предизборната му програма.