/ netinfo

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР-Русе Пламен Нунев ще участва за шести пореден път в Националната молитвена закуска във Вашингтон при президента Доналд Тръмп. Той ще бъде придружаван от председателя на
Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.

В делегацията на ГЕРБ за форума за първи път участват и заместник-председателите на ГЕРБ Йорданка Фандъкова /кмет на София/ и Димитър Николов /кмет на Бургас/ и кметът на Пловдив Иван Тотев.

Националната молитвена закуска е международен форум, който се организира съвместно от Белия дом и Конгреса на САЩ. Провежда се ежегодно през първия четвъртък на февруари, като Камарата на представителите и Сенатът се редуват в председателстването на закуската. Това е едно от най-значимите събития в политическия живот на САЩ.

По време на закуската, освен президентът на САЩ, традиционно присъстват и членове на правителството, Конгреса, дипломатическия корпус, висшата администрация и въоръжените сили на САЩ.

На форума се канят още дипломати, бизнесмени, политически, религиозни, научни, стопански и държавни лидери от различни държави.

По време на посещението си в САЩ, Нунев ще участва в редица срещи с представители на правителствения и неправителствения сектор.