Най-добрите диджеи забиват в русенски клуб
Най-добрите диджеи забиват в русенски клуб / netinfo
Шестнадесетото издание на националния конкурс за диджеи „DJ Bobby I” ще се проведе в Русе. В надпреварата, която стартира тази вечер в клуб „Платинум”, ще вземат участие едни от най известните дисководещи в страната. Сред тях са имената на МС Камен, DJ Steven , DJ Rady и DJ Vasques.

Основната идея на конкурса е да се излъчи победител, който носи призванието „DJ шампион на България” до следващото издание на конкурса, като организаторите са се постарали да съберат възможно най-много участници от цялата страна. Единствения легитимен и традиционен конкурс за DJ в България, е мястото където всеки желаещ може да демонстрира таланта си и да представи работата си пред независимата публика, медиите, продуценти, мениджъри и собственици на клубове.

Организаторите на „DJ BOBBY I” споделят, че събитието ще бъде изключително вълнуващо за дунавския град, тъй като за последен път в Русе се проведе кръг за Северна България през 1996 г. Според регламента всеки от кръговете се провежда в три дни, като през първия се представят участниците в стила „Free style”, а на следващата вечер ще премерят силите си в стила “House DJs” с програма от по 25 мин.

Третият ден е отреден на гала вечер на лауреатите и награждаване, ще може да чуем есклузивен сет на DJ Giorgio B – член на журито, в пиковия час сряда вечер. Журито ще оценява според критерии като: музикална селекция, техника, сценично поведение и контакт с публиката и анонс.