Над 40 млади таланти от 4 страни ще участват в конкурса Северно сияние
Над 40 млади таланти от 4 страни ще участват в конкурса Северно сияние / Дарик Русе, Искра Георгиева
Над 40 млади таланти от 4 страни ще участват в конкурса "Северно сияние"
46897
Над 40 млади таланти от 4 страни ще участват в конкурса "Северно сияние"
  • Над 40 млади таланти от 4 страни ще участват в конкурса "Северно сияние"

16-тото поредно издание на международния конкурс за млади изпълнители «Северно сияние» ще се проведе от 18 до 20 ноември, съобщи директорът на конкурса Вили Икономов. Очаква се тази година да се включат около 40 млади таланти от България, Румъния, Италия и Русия на възраст от 7 до 28 години. Наградите ще се връчват в четири възрастови категории.

Председател на журито ще бъде Светослав Лобошки, членове са композиторите Хайгашот Агасян и Валентин Пензов, Мая Райкова-продуцент от БНР, Таня тончева-вокален педагог и директор на конкурса «Изгряват звезди», румънската изпълнителка, композиторка и преподавател в Букурещ Виорела Филип, Зеновия Лисей, Русканда Мадалина и Вили Икономов.

Организатори са Община Русе, Военния клуб, Младежкия дом, сдружение «Северно сияние» и вокално студио за поп и джаз «Икономов». Специални гости на гала концерта ще бъдат децата от домовете «Надежда» и «Св. Димитър Басарбовски», изпълнителките Жулиета Иванова и Невена Пейкова /носител на Гранд При «Северно сияние» 2010 г.

Чуйте интервюто с Вили Икономов в прикачения файл.