Над 250 участници в първия мини маратон Гюргево-Русе
Над 250 участници в първия мини маратон Гюргево-Русе / Дарик Русе

Над 250 човека ще се включат в първи по рода си мини маратон между две държави. Кросът ще тръгне в събота от Гюргево и ще завърши в Русе. Идеята е той да стане ежегоден и стартовете да се редуват, а по този начин двата града да затвърдят добрите си отношения, обясни зам.-кметът на Русе Иван Григоров. Основните организатори са спортните клубове „Дунав“ Русе и „Дунарея“ Гюргево.

Записването вървеше до днес, като има желаещи а участват не само от двете държави, но и от Япония, Австрия, Италия, Украйна, Америка, Франция, Молдова. Ще се включат и професионалисти и любители, разделени на възрастови групи:над 18 г., над 40 г. и над 50 г. Най-възрастният участник е на 69 г. , желание да участва е заявил и русенският общински съветник Стоян Янев. Наградният фонд е 12 000 лв., като на първенците при мъжете и жените ще бъдат връчени по 1200 лв.

Началото ще бъде поставено в 11 ч. от площада при часовниковата кула в Гюргево, ще премине през Дунав мост, който ще бъде затворен за половин час, ще продължи по бул. "Тутракан", ул. "Доростол", "Съединение" и "Петко Д. Петков" и ще завърши на централния площад в Русе.