Над 2,5 милиона несъбрани местни данъци и такси в Силистра
Над 2,5 милиона несъбрани местни данъци и такси в Силистра / netinfo
Повече от 2,5 милиона лева данъци и такси дължат на общината силистренци. Това показва справка от общинската данъчна служба. Половината от тях са планирани като местни приходи за тази година в бюджета, но 1 366 хиляди лева са несъбрани вземания от предишни години, поясни ръководителят на службата Анчо Вълковски.

Над 600 000 лева дължат гражданите за такса «Битови отпадъци», 167 000 са задълженията за недвижимо имущество, близо 500 000 лева не са платени за данък МПС на 25 хиляди автомобила.

Започнала е кампания за актуализиране на базата от данни за регистрираните автомобили. Всеки стопанин ще получи покана на ръка, по куриер, от общинската данъчна служба за изясняване на статута на притежаваното от него МПС.

Според Закона за местни данъци и такси автомобилите могат да са: снети от регистрация, бракувани, продадени, откраднати и т.н.На място в службата те трябва да удостоверят обстоятелствата около притежаваните от тях автомобили. Нередовните платци се предават на Агенцията за държавни вземания, припомня Анчо Вълковски.