Над 20 катастрофи сутринта, заради заледения асфалт
Над 20 катастрофи сутринта, заради заледения асфалт / netinfo
17 пътно-транспортни произшествия са станали през изминалото денонщие в областта, още 20 леки инцидента тази сутрин в Русе.

При една от катастрофите е пострадало 15-годишно момче. Тя е станала около 16.15 часа, на бул. “Тутракан”, на спирка “ЛВЗ”. Лек автомобил “Мерцедес”, управляван от 59-годишен мъж се врязал с задната част на спрелия товарен автомобил “Фолксваген”. При удара е пострадало момчето, което тъкмо се качвало в товарната кола. Причината за катастрофата е несъобразяването с условията на пътя и спрелия на спирката товарен автомобил.

Пристигналият на местопроизшествието екип на спешна медицинска помощ установил, че момчето се е отървало само с охлузвания и след извършени манипулации на място е освободено за домашно лечение. При проверка на водача на лекия автомобил е установено, че не е употребил алкохол.

Само за времето от 6 до 8.30 часа тази сутрин на територията на града са станали над 20 леки пътни произшествия. Причината са заледения асфалт и ненавременното му почистване и опесъчаване, уточняват от полицията.