Младежка банка събра близо 1000 лева на благотворителен концерт
Младежка банка събра близо 1000 лева на благотворителен концерт / DarikNews

Младежка банка – Русе успя да събере повече от хиляда лева на първото събитие, организирано изцяло от екипа на организацията. Сумата бе набрана на благотворителен коледен концерт, който се състоя в понеделник в Доходното здание.

Членовете на Младежка банка, амбицирали се да бъдат новите супергерои на Русе, привлякоха за участие в концерта Детско-младежка хорова студия „Св. Георги Победоносец”, училище за хип хоп и съвременни улични танци „Тhe Center”, танцова формация „No limits”, танцова формация Star Dance, Константина Тошева-пиано, театрална група „Артистисимо”, танцово студио „Импулс”, спортен клуб ”Калагия”, танцово студио „Зора”, Мина Гавазова, дуото от „България търси талант” Shorty и Съби.

Със свое музикално изпълнение се включи и част от екипа на Младежка банка в лицето на Лилия Андреева и Петранка Стефанова.

Супергероите бяха подкрепени от много съученици и приятели. Информация за точната сума, която бе събрана по време на концерта, ще бъде предоставена на по-късен етап. Междувременно от екипа на Младежка банка съобщиха, че първите дарителски кутии са вече факт. Те са поставени във веригата магазини ЦБА.
Следващите стъпки на русенската Младежка банка, които предстоят съвсем скоро, са свързани с Коледния базар. Той ще се проведе на 15и 16 декември и на  22 и 23 декември в Мол Русе от 14 до 20 часа.

Базарът ще включва коледни картички и уорк шоп за изработване на място на коледни играчки за елха, обеци, гривни и други красиви и интересни неща, които хората могат да изработят на място и да отнесат със себе си или да ги дарят за продажба.

Младежката банка е екип от креативни и динамични млади хора, които са готови да поемат отговорности и искат да бъдат полезни.
Младежка банка- Русе организира благотворителни кампании с цел да събере 5000 лева. Тези пари ще бъдат удвоени от Фондация "Работилница за граждански инициативи”. В началото на 2013 година след конкурс ще бъдат подбрани, одобрени и финансирани с тези средства 10-15 младежки проекта.