/ netinfo
Младежи от Румъния, Полша, Германия, Унгария и България - участници в международен младежки обмен „#YouthEUpower“ на Сдружение „Импулс“, с подкрепата на Младежки дом-Русе и финансиран от програма „Еразъм +“, търсиха образа на „идеалния европеец“.

Проектът стартира на 7 май и чрез дискусии и срещи с местни младежи, те усвояваха знания по различни актуални теми. Едно от важните събития, в което взеха участие беше уъркшопа за идеи „United We Stand Strong. Young We Stand United“, където участниците имаха възможност да се срещнат с русенки ученици и студенти.

Освен това, от 10 до 12 май, се включиха в атракционите на „Уикенд туризъм“, като представителите от всяка държава бяха разработили 3-часов уъркшоп, чрез който интерактивно запознаха останалите със страните им, участието им в ЕС и европейските граждански права.

В края на туристическото изложение, всички участници в проекта направиха атрактивен флашмоб. Той беше подготвен по време на проекта и представляваше изпълнение на песен, с акомпанимент от чаши. Вече младежите изработват кратки видеа по темата на проекта.

Провеждат се и междукултурни вечери, в които те представят държавите си, традиционни храни, танци и песни. Проектът ще продължи до 16 май и предвижда още интересни дейности.