Министър Дянков в Русе: Износът расте
Министър Дянков в Русе: Износът расте / DarikNews
Министър Дянков в Русе: Износът расте
31875
Министър Дянков в Русе: Износът расте
  • Министър Дянков в Русе: Износът расте

Създаването на електронно правителство е сред приоритетите на фирма „Информационно обслужване”. След реформата в държавната администрация, следващата стъпка до края на годината е въвеждането на електронното правителство. Това каза в Русе вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. По думите му в борда на директорите на фирмата е необходимо да има повече експерти с опит за изграждане на електронно правителство. Какви промени ще има в ръководството ще стане ясно на 23 септември, за когато е насрочено извънредното общо събрание на фирмата.

Бюджетът няма да се ревизира до края на годината, заяви още министър Дянков. Вицепремиерът обяви, че през юли износът се е увеличил с 44 процента в сравнение със същия месец на миналата година.
„Износът вече десети месец върви нагоре. Оттам промишленото производство също трети месец върви нагоре. С големите инфраструктурни проекти ще се помогне на строителството. Остава вътрешното потребление и търговията на дребно да тръгне нагоре”

Министър Дянков се срещна в Русе с кмета Божидар Йотов и областния управител Пламен Стоилов във връзка с реализацията на проекта за укрепване на река Русенски Лом. Вчера бе подписано споразумение за заем за 34 милиона и 373 хиляди евро между България и германската банка KfW. От тях с близо 20 милиона евро ще се извърши корекция на река Русенски Лом и създадат съоръжения за предпазване от наводнения в района.

Повече чуйте от прикачения файл.