М. Мустафов: СИССБР ще защитава българите в Русия
М. Мустафов: СИССБР ще защитава българите в Русия / netinfo
Сдружението за икономическо и социално сътрудничество между България и Русия ще оказва помощ на българи, които имат проблеми с правосъдието в Русия. „Готови сме да осигуряваме адвокати, да информираме посолството и медиите” заяви председателят на сдружението Меджнун Мустафов. Това ще бъде една от новите функции на СИССБР.

Мустафов се завърна в България в края на миналата седмица. Цял месец на него му беше забранено да напуска руския град Краснодар. Той беше обвинен от местната полиция в опит за убийство на съпругата си и кражба на голяма сума пари.

В отворено писмо до българските медии Мустафов разказа, че срещу него се води лична кампания от висш служител на милицията в руския град. По-късно стана ясно, че председателят на СИССБР не е откраднал парите. Утре той заминава отново за Краснодар, където трябва да докаже, че не е правил и опит за убийство. Както той разказа пред Дарик, атаката срещу него е заради общото му имущество с жена му, която се е развела без негово съгласие. Състоянието на Мустафов се оценява на милиони левове.