/ netinfo
Малката Лора, която се нуждае от средства за лечение в чужбина вече има DMS номер, съобщиха родителите й. Можете да изпратите дарителски SMS с текст на латиница DMS LORA на номер 17 777 /за абонати на Теленор, Виваком и А1/. За абонаментни дарения и други начини за даряване посетете http://www.dmsbg.com

https://dmsbg.com/10649/dms-lora-angelova/

Лора Петрова Ангелова е на 1 год. и 6 месеца, от с. Басарбово, обл. Русе. Родена е с рядкото заболяване „Вроден дефицит на бедрена кост”. Заболяването се среща при едно на 250 000 раждания.
 

Да помогнем на Лори
Дарик радио Русе


Това е малформация, при която има забавено вкостяване и прогресиращо скъсяване на шийката на бедрената кост. Заболяването се лекува успешно единствено във Флорида, САЩ, в клиника „Света Мери”, където практикува д-р Пейли – известен хирург, с най-голям опит в света в лечението на такива деформации.

Д-р Пейли преглежда Лора при едно от посещенията си в Мюнхен и съставя становище, че е необходимо да я оперира в САЩ, тъй като е невъзможно лечението да се проведе в България.

Да помогнем на Лори да ходи!

Родителите подават заявление във фонда за лечение на деца за финансиране на операцията в САЩ, но получават одобрение за лечение в Австрия, където също няма необходимия опит, но цената е значително по-ниска.

Родителите обжалват решението на фонда, но едновременно с това стартират дарителска кампания, защото датата, определена за начало на лечението е 15 януари 2019 год. Стойността на операцията в САЩ, след направена отстъпка от д-р Пейли, е 199 200 щатски долара.

Дарителска сметка - УниКредит Булбанк UNCRBGSF BGN сметка - BG16 UNCR 7000 1523 2804 10

USD сметка - BG27 UNCR 7000 1523 2804 06
Титуляр: Лора Петрова Ангелова. PayPal account - lori_angelova@abv.bg