Листите на ДПС за евроизборите ще станат ясни на 11 май
Листите на ДПС за евроизборите ще станат ясни на 11 май / Дарик Русе

На 11 май ще станат ясни листите на ДПС за евроизборите. Това съобщи в Русе министърът на извънредните ситуации Емел Етем. Тя уточни, че кандидтурите ще бъдат одобрени на Централен съвет на партията. След 11-ти май, в рамките на 10 дни пък ще бъдат уточнени и водачите на листи за изборите за Национален парламент, каза Етем.

Тя присъства на празник на пролетта край хижа "Приста", който се провежда за първи път тази година. Инициативата се реализира в рамките на проект „Един празник с три имена – Гергьовден, Хъдърлез и Едрелез – да посрещнем заедно пролетта”, подкрепен финансово от Националния съвет за сътрудничество по етнически и демографски въпроси към Министерски съвет, чийто председател е Емел Етем. В празника се включиха детски танцови и певчески състави- представители на различните етноси в русенска област.

Вицепремиерът коментира и проблема с пропадането на няколко къщи и джамия в Русе, в резултат на спукан водопровод. Проблемът възникна преди няколко месеца, заради остарялата инсталация. Общината вече е внесла искане за финансиране на проектното проучване в Комисията по бедствия и аварии. Етем обаче не се ангажира с обещание за решаване на проблема до края на мандата на това правителство. Една от причините е, че до юни месец ще се следи оттичането на подпочвените води в района, и чак след това ще се преценява какви мерки да се вземат.