/ Снимка: Георги Димитров
Ледена пързалка радва деца и възрастни в Русе. Атракционът е с площ от 450 кв. метра и е разположен пред сградата на Русенската опера в центъра на града, каза Кунчо Кунчев - управител на общинското предприятие "Общински пазари" в крайдунавския град

Пързалката ще работи без прекъсване до 15 януари идната година. На разположение на посетителите са 230 чифта кънки.

Пързалката тази година е с нова визия. Има повече светлини, а около съоръжението са разположени рамка за снимки и коледна камина. Осигурена е и пощенска кутия, в която децата да пуснат своите писма до Дядо Коледа. А в коледни къщички търговци продават сладки и солени изкушения, както и греяно вино.

Поставиха световен рекорд за най-голяма ледена въртележка

Сред посетителите на пързалката днес беше Сезян и петгодишната й дъщеря Белла. "Всяка година идваме тук да се пързаляме, тъй като децата са много щастливи. Много хубави мероприятия провеждат в нашия град по време на коледните празници. Весело е, интересно е и е забавно", каза Сезян. 

Кунчев обясни, че пързалката се радва на голям интерес, като през миналата година са я посетили около 13 000 души. Той каза още, че цените са едни от най-ниските в страната за ползване на подобно съоръжение, а емоцията да се пързаляш с кънки е голяма.

В съботните дни през идния месец приказни герои ще забавляват децата и ще карат кънки заедно с тях.
Мартин Пенев/БТА