книги
книги / dariknews.bg
На 6 декември от 11:30 часа в СУ „ Йордан Йовков“ ще състои официално тържество по повод поставянето на къщичка-библиотека в училището. Идеята за къщички-библиотеки в училищата е на русенския клуб „Мечтание“. Тя се реализира по проект, финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Проектът предвижда изработването и монтирането на общо 15 къщички-библиотеки до края на 2018 година, които да са част отестетиката на училищните дворове. Две от къщичките са монтирани в двора на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ по една – в МГ „Баба Тонка“, ОУ „Любен Каравелов, ОУ „Отец Паисий“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Йордан Йовков“.

Още две къщички трябва да бъдат монтирани до края на годината и в СУЕЕ „Свети Константин – Кирил Философ“. Къщичките – библиотеки ще предоставят възможност на учениците и учителите да обменят книги. Всеки, който прояви желание да си вземе безвъзмездно книга от библиотеката,ще може да направи това само ако остави друга на нейно място. Целта на проекта е насърчаване на четенето сред младите хора.