Квартал Долапите с богата програма за празника си
Квартал Долапите с богата програма за празника си / Дарик Русе, архив

С богата програма русенският квартал Долапите ще отбележи празника си – 21 ноември. Инициативите започват с откриването на изложба на рисунки на учениците от местното училище и на децата от детска градина „Синчец“. По-късно в сградата на кметството стартира благотворителна разпродажба на предмети, изработени от участници в работилничката „Забавно лятно междучасие 2012“.

От 18 часа в салона на кметството ще бъде организиран благотворителен концерт в подкрепа на семейството на пострадалия при трудова злополука Павел Гецов. В него ще участват театралната и вокалната групи при ОУ „Христо Смирненски“, както й изпълнителите Томислав Йорданов и Виолина Обрешкова от село Пиргово.

Театралната постановка „Отворена брачна двойка“ на Драматичния театър „Сава Огнянов“ ще бъде представена в кв.Долапите от 18 часа на 23 ноември /петък/. Празнично утро пред кметството в кв. Долапите ще започне на 24 ноември от 11 часа. Програмата включва кулинарна изложба – конкурс за „Местни вкусотии“ и състезание за „Най-добър винопроизводител на младо вино“.

Предвидена е музикална програма, с участието на фолклорен ансамбъл към Общински детски център за култура и изкуство – Русе, както и на женската и мъжката фолклорни групи при НЧ „Просвета – 1915“. Празникът на населеното място ще завърши с сборенски купон от 14 часа в сградата на кметството и с участието на оркестър за народна музика.