Културен афиш
Културен афиш / netinfo

ОФД ще представи тази вечер концертно изпълнение на операта „Ловци на бисери” от Жорж Бизе. Диригент ще бъде Славил Димитров, солисти: Стефан Чифолели, Даниела Караиванова, Владимир Попов, Момчил Миланов. Началото е в 19 часа в зала „Филхармония”.

Утре, съвместно с Международно дружество „Елиас Канети”, ОФД организира камерен концерт, посветен на 200-годишнината от смъртта на Франц Йозеф Хайдн. Солисти ще бъдат Пламен Бейков-бас и Божена Петрова-пиано. Началото ще бъде в 17.30 часа в зала „Култура”.В петък пък започва Международният конкурс „Франц Шуберт”. Диригент на концерта на Симфоничния оркестър на ОФД ще бъде Йоханес Майсл.

Утре Спектакълът „Гераците” на Шуменския театър, който трябваше да се играе на русенска сцена в четвъртък – 19 ноември, се измества на 17 декември от 16.45 и 19 часа на Голямата сцена, поради грипната епидемия. Билетите важат без заверка. Следващата постановка в афиша на театъра за ноември ще бъде на 24-ти, вторник : „Оттегляне” от Вацлав Хавел, 19 часа, Голяма сцена.

Кукленият театър ще представи в неделя - 22.11, от 11 часа спектакъла „Тигърче какво ти е?” от Ханс Екерт. Също в неделя в Русе ще гостува бароковият оркестър на Европейския съюз. Диригент ще бъде Петра Мюлеянс.

Сатиричният театър ще гостува в Русе на 26-ти ноември с комедията „Натрапникът” от Франсис Вебер. В главните роли ще видим Павел Попандов и Дидо Мачев. Билети се продават на касата на операта.