Културен афиш
Културен афиш / netinfo
Симфоничен концерт с участието на хор „Дунавски звуци” ще представи тази вечер ОФД. Изявата е в рамките на фестивала „Зимни музикални вечери”. Диригент ще бъде Жан Ив Годен, а солисти Стоян Стоянджов, Гиргина Гиргинова и Стилян Минчев. Началото е в 18 часа в зала „Филхармония”. В понеделник в програмата на ОФД е включена операта „Слугинята господарка” от Перголези. Музикалният съпровод ще бъде на струнен квартет „Черкин” при ОФД.

Също в понеделник в драматичния театър ще гостува театър „Мелпомена” с „Благородният испанец” от Съмърсет Моъм, постановка на Велко Кънев. Представлението ще се играе два пъти-от 17 и от 19 часа. Във вторник русенските театрали ще представят „Детектор на лъжата” от В.Сигарьов, постановка на Красимир Ранков.

Тази неделя-8.02. кукленият театър ще представи от 11 часа спектакъла „Косе Босе”. На 12-ти февруари пък ще бъде премиерата на приказката „Спящата красавица”.

Самостоятелна изложба откри художникът Тодор Делев. Живописните му платна са подредени в галерия „Силвена арт” и ще останат там до 26.02.

В края на месеца – на 23 февруари Русе ще бъде домакин на голямо блус събитие. Два концерта в една вечер с участието на двама големи световни музиканти ще зарадват русенските почитатели на блуса. Лъки Питерсън от Далас, Тексас, и Литъл Дейв Томпсън от Мисисипи идват в града със съдействието на румънски блусари, с които ще свирят по време на едноседмичното си турне в северната ни съседка. Инициатори и организатори на поредното музекално събитие са община Русе и сдружение „BlueZZ Fest”.