Компютър с важна база данни е изгорял при пожара в СОУЕЕ
Компютър с важна база данни е изгорял при пожара в СОУЕЕ / Дарик Русе, архив
Компютър с важна база данни е изгорял при пожара в СОУЕЕ
60681
Компютър с важна база данни е изгорял при пожара в СОУЕЕ
  • Компютър с важна база данни е изгорял при пожара в СОУЕЕ

 

Няма промяна в провеждането на учебните часове в Гимназията по европейски езици, след вчерашния пожар, съобщи за Дарик директорът на училището Добромира Николова. Само децата от първа смяна ще бъдат освободени по-рано, за да се проведе извънреден педагогически съвет и инструктаж. Вчера около 17 часа в една от стаите на 4 етаж в СОУЕЕ пламна пожар, което наложи евакуацията на около 700 ученици.

В момента на възникването на пламъците длъжностното лице в тази стая е било при директора за 15-тина минути, а деца от отсрещната стая са усетили дима и са потърсили директора, разказа Николова. Задействала се е аварийната пожаро-известителна инсталация, един от охранителите се е обадил на Пожарната, а Добромира Николова е звъннала на тел.112. Все още не е ясно точно от какво са възникнали пламъците, но е изключена възможността причината да е ел.инсталация, добави още директорът на гимназията.

Няма изгорели документи, свързани с ученици, като лични картони и дневници, изгоряла е документация на хартиен носител, свързана с извънучилищни дейности, но те могат да бъдат възстановени. Изгорял е обаче компютърът, в който се съхраняват базата данни на училището и тепърва трябва електронно да се възстановява много работна документация. Някои от нещата са базирани в служебни сайтове, но са загубени документи като графици, заповеди, планове, презентации, съобщи още Добромира Николова.