Комплекс Гранд Плаза готов до края на 2010-та
Комплекс Гранд Плаза готов до края на 2010-та / Дарик радио Русе
Първа копка на комплекс Гранд Плаза беше направена днес в Русе. На откриването присъства и вицепремиерът Ивайло Калфин. Това ще е един от най-мащабните и грандиозни комплекси в България, уникален по своята същност, заявиха управителите на инвеститорите “Приста ойл” и “Денси строй” Пламен Бобоков и Марин Згурев.

Гранд Плаза ще събере на едно място мултифункционална спортна зала от 26 000 кв.м, МОЛ, 5 звезден хотел и офис център. Предвижда се и паркинг с над 1000 места. Преките инвестиции ще бъдат в размер на 70 милиона евро, съобщи Бобоков.

Само в спортната зала ще бъдат вложени около 24 милиона евро. Идеята е в нея да се провеждат спортни и културни мероприятия от световен мащаб. За целта ще бъдат създадени два екипа, ангажирани със спортния и културния мениджмънт, на които ще партнират френска и румънска компания. Още тази година в Русе ще се проведат редица срещи, свързани с обсъждането на бъдещите спортни мероприятия с международно участие. Вече се водят разговори и за възможността Русе и Варна да кандидатстват заедно като регион, който да бъде определен за културна столица на Европа.

По време на строежа ще бъдат разкрити около 400 работни места, а след завършването му в комплекса ще бъдат ангажирани над 1500 човека.

Очаква се комплекса да бъде завършен в края на 2010 година. .