/ netinfo
Проект „Силата на знанието” предлага това лято на децата участие в ателиета с интересна тематика. Звук, светлина, музика и аромати отключват въображението на малките участници. Чрез стимулиране на сетивата им те възприемат по-лесно художествените и научни текстове. В ателие „Когато буквите танцуват“ децата научават повече за историята на буквите, за Глаголицата и Кирилицата.

Фестивалът "Светът е за всички" с юбилейно издание на 5 и 6 ноември

Под светлината на UV лампи, музика и с помощта на цветни шалове участниците редят букви, създават думи и измислят забавни рими. Предизвикателствата на игрите „Кълбо прежда“, „Фигури“ и „Огледално четене” провокират децата да разказват своя история, да изработват пластелинови фигури по зададена буква и разкодират написани наобратно думи.

Интересни факти от живота на братята Кирил и Методий и създаването на славянската азбука, както и истории за първите писмени знаци малчуганите узнаха от книгите „Моята първа книга за Кирил и Методий“ на Цанко Лалев и „Кой е създал нашите букви“ на Надежда Драгова.

Когато буквите танцуват
netinfo

Докато слушат текста, участниците влизат в ролята на калиграфи, изписвайки имената си на Глаголица. Миналото на буквите срещна бъдещето, когато децата поставиха своите изрисувани неонови имена под UV светлината, а релаксиращата музика и арома лампа допълниха техните изживявания.

Частна детска градина “ДЪГА - РУСЕ” отваря врати през септември

Проект „Силата на знанието” продължава със своите ателиета. Той се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот” и в партньорство с Общинска фондация „Русе - град на свободния дух“ и Фондация „Еконт“.