Пенчо Милков
Пенчо Милков / Община Русе
Кметът на Русе Пенчо Милков разказа колко бързо се е влошил и колко тежко е протекло при него заболяването от коронавирус, след като на 6 юли бе приет в болницата в добро състояние. Това разкри самият той в официалния си профил във Facebook.

Кметът на дунавския град все още е в болница, но се чувства по-добре и няма търпение да се прибере при семейството си.


Кметът на Русе Пенчо Милков е с коронавирус


"Нямам търпение след изписването да сме отново заедно на двора в селската ни къща, където изкарахме прекрасни мигове след края на извънредното положение.
Слънце и детска глъчка на двора са най-доброто лечение", пише той.

В поста си в социалната мрежа той разказва за болестта. Почувствал неразположение и посетил лечебно заведение по време на обедната си почивка. Направен му бил PCR тест за наличие на коронавирус и резултатът бил положителен. Само ден след приемането му обаче се влошил рязко.

"Имах двустранна пневмония, висока температура и задушаваща кашлица. След това ми включиха и кислород с тръбички в носа, за да се компенсира дишането", пише той.

Пенчо Милков изказва своята благодарност за грижите на лекарите, сестрите и санитарите в болничното заведение и апелира русенци да спазват мерките за безопасност и предписанията на лекарите.