/ / iStock/Getty Images
Кметът на Русе Пенчо Милков дари компютър и художествена литература на Тараклийския държавен университет „Григори Цамблак“.

Колетът с подаръците е пристигнал миналата седмица на адреса на председателя на районния съвет на Тараклия Иван Паслар. Подаръкът е направен по случай трети март – Деня на Освобождението на България и е придружен с поздравителен адрес от българския кмет. 

Техниката ще е за учебната зала по български език и литература към университета и съществено ще подобри работата на преподавателите по специалности и дисциплини, свързани с български език. „Благодарение на Вашата родолюбива дейност, загриженост и подкрепа, Тараклийският университет укрепва своята материална база и поддържа качеството на образователните услуги“, се казва в благодарственото писмо до Пенчо Милков от ректора на университета доцент доктор Мария Паслар.

От службата за външните отношения на Молдовския район подчертаха, че Община Русе е един от най-близките и активни сътрудници на Тараклийския район, с който са изградени не само партньорски, но и дълбоки приятелски връзки.
БТА